«Pastorbrev» 13/3-2020

Publisert mars 13, 2020 by Helge Terje Gilbrant in Nyheter

Kjære menighet! Her kommer en liten hilsen fra pastoren.

 

Kirke uten kirke!
Kjære venner og medlemmer i Tabernaklet. Det er fredag morgen og jeg sitter og ser morgennyhetene, og i går fikk vi i Norge det første Corvid-19-dødsfallet. Det som skjer er både dramatisk og tragisk.

Som en menighet kjenner vi på takknemligheten for at vi gjennom alt kan vite at Gud er hos oss, Jesus er veien sannheten og livet, og han vil være med oss alle dager. Som pastor opplever jeg det som skjer som uvirkelig. Men uansett, vi får alle ta en dag om gangen, og lytte til Guds ord som sier at vi ikke skal la hjerte bli grepet av angst.

I går avlyste vi alle aktiviteter i Tabernaklet for en uke, ingen av oss tror at det stopper med det. Alt tyder på at vi i en ubestemt tidsperiode kommer til å oppleve å være kirke uten kirke, altså å være en menighet uten å kunne bruke kirkebygget vårt. Heldigvis vet vi at menigheten aldri har vært et bygg, men et fellesskap. Coronaviruset hindrer storfellesskapet og også de mindre møteplassene, men trosfellesskapet og bønnefellesskapet det får vi ha, uansett.

Noe av menighetens virksomhet kommer til å fortsette, jeg tenker da på en del av de pastorale oppgavene og andre ting. Vi vil også lage «gudstjenester» som vi vil forsøke å sende live eller i opptak på internett. Dette må vi arbeide med utover dagen og i morgen, så får vi se om vi får noe som vi kan sende på søndag førstkommende.

Kjære dere alle. Vi ser fremover med tillit til Ham. Vi vil huske på hverandre i bønn, men ikke stoppe med det. Vi vil be for byen vår, landet vårt og for hele verden, både nært og fjernt.

Hilsen
Helge Terje

No Response to “«Pastorbrev» 13/3-2020”

Comments are closed.